MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Matkateema lopuillaan

Kirjallinen maailmanmatka - heinäkuussa oli 24 maata valloitettu

Kun nyt lisään loppuvuodesta valloitetut maat, niin niitä ei tule kovin montaa lisää
Eurooppa (12)
Suomi, Ruotsi, Norja
Englanti
Ranska, Saksa, Hollanti
Portugali
Viro, Latvia, Liettua 
Venäjä

- lisäystä 0

Afrikka (5)
Nigeria, Sambia

- lisäystä 3

Egypti
Etelä-Afrikka
Ruanda
Lähi-itä, Aasia (8)
Turkki
Saudi-Arabia, Iran
Afganistan, Pakistan
Intia, Kiina
Nepal

- lisäystä 0


Amerikan manner (3)
USA
Kuuba

- lisäystä 1

Meksiko


28 valtiota valloitettu (valloitettuja tuli vain 4 lisää heinäkuuhun verrattuna).
En osaa vielä sanoa, jatkanko maailmanvalloitusta enää ensi vuonna. Välillä se on hieman keinotekoista, koska en tiedä, laitanko kirjailijan vai kuvatun maan mukaan jaon, ja välillä olen tehnyt sekä-että. Onko esimerkiksi Kanadassa koko elämänsä asunut kirjailija kanadalainen vai intialainen, jos hänellä on intialaiset sukujuuret ja hän on käynyt syntymässä Delhissä, ja jos hän kuvaa intialaisia ihmisiä?

En muutenkaan pidä hirveän paljon jaottelusta maan ja kansalaisuuden mukaan, joten ehkä ihan periaatteesta luovun tästä maan mukaan luokittelusta.

Tämän lukuvuoden lopuilla voisin sanoa, että mua kiinnostaa yhä enemmän tietyn teeman mukaan lukeminen. Aika usein luettuja kirjoja seuratessa nimittäin huomaa, että oma lukeminen seuraa jotain teemaa tahtoamattaankin. Ikään kuin luettavaa valitessa olisi joku sisäinen punainen lanka, jonka mukaan valitsee kirjoja.

Lisäksi pakko myöntää, tämä matka-teeman mukaan lukeminen ei enää heinäkuun jälkeen liiemmin lisännyt innostustani lukea erimaalaisia kirjailijoita. Kyllähän eri maan kirjailijat kovasti kiinnostavat, ja varmaan valitsen jatkossakin kirjailijoita etäisemmistä maista. Se ei kuitenkaan jatkossa ole painotukseni kirjoja lukiessa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti