MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

maanantai 5. joulukuuta 2011

Kohti itsenäisyyspäivää

Suosittelen suuresti käväisemään Helsinki-reissulla katsomassa nämä kuvat Sanomatalossa.

Neuvostoliiton ilmavoimat moukaroivat Helsinkiä kolmena helmikuisena yönä vuonna 1944 yhteensä kahden tuhannen pommikoneen voimin. Sadat rakennukset tuhoutuivat tai vaurioituivat. Combat Camera -tiimin erikoisvarusmiesten luoma Helsingin kahdet kasvot -valokuvanäyttely kuvaa tämän päivän Helsinkiä jatkosodan pommitusten runtelemana.

Helsingin kahdet kasvot -näyttelyssä on esillä yhdeksäntoista valokuvamanipulaatiota. Niissä jatkosodan ajan mustavalkokuvia on yhdistetty nykyajan katunäkymiin samoilta paikoilta.

kertoo Puolustusvoimat.


Kuvia on yhteensä 19 ja ne on nähtävillä Sanomatalosssa 11.12. asti, jonka jälkeen näyttely siirtyy tammikuussa Kamppiin, kertoo HS, josta kuvat. Ihan varta vasten näiden kuvien takia ei kannata lähteä keskustaan, mutta sen verran hienot kuvat ovat, että kannattaa käydä ne ohimennessä vilkaisemassa.

3 kommenttia:

  1. Katselin näitä tänään Iltasanomien nettisivulta. Vaikuttavia, ajatteluttavia, hienoja.

    VastaaPoista
  2. Katja, niin ovat tosi hienoja kyllä. Kannattaa pyörähtää s.talon kautta.

    Leena L, mulla ei tiettävästi ole ollut mitään sukua sodan aikaan Helsingissä. Kerran juttelin ratikkapysäkillä erään vanhemman rouvan kanssa ja hänen jutuista tuli melkein yhtä elävä kuva sota-ajan Helsingistä kuin kuvista.

    VastaaPoista