MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

lauantai 17. joulukuuta 2011

Lukutoukan katsaus vuoteen 2011-haaste

Susan haaste johdattaa lukijat pohtimaan lukuvuotensa kirjoja, ja tämä olikin hauskaa. Myöskin kiinnostavaa oli käydä lukemassa muiden ajatuksia, ja jatkankin tätä muiden blogistien vastausten lukemista - aika monihan tähän on jo vastannut!


1. Minkä lukemasi kirjan olisit toivonut löytäväsi juuri joulupaketista tänä vuonna, ellet jo olisi lukenut sitä?

Amy Chuan Tiikeriäiti voisi olla ihan mukava, olisi silleen hitusen ärsyttävä, että saisi juhlapyhinä lähtemään sulattamaan kinkkua ulos lenkille..


2. Mitä kirjaa suosittelisit ystävälle, joka ei ole lukenut paljoa, mutta kaipaisi lukuelämyksiä?

Piia Postin Talven jälkeen valo, koska kirjassa on kaunista ja elävää kieltä, eikä se ole kovinkaan vaikea. Kiinnostava kylläkin.


3. Mikä kirja sinun teki mieli jättää kesken ?

Adichien Purppuranpunainen hibiskus, joka ei sytyttänyt yhtään niin kuin Adichien toinen, Huominen on liian kaukana. Kirja olikin kauan ns. vaiheessa, ja vaikeahan sitä oli saada enää loppuun.


4. Mikä kirja sai sinut vuodattamaan kyyneleitä?

Leah Chishugin Pitkä matka paratiisiin, jossa on kaikki maailman pahuus yhdessä maassa.
5. Minkä kirjan lukemista odotit ennakkoon eniten?

Valkoisen tiikerin jälkeen odotin tosi pahasti Adigan Viimeinen mies -teosta, mutta ei se ollutkaan ihan niin loistava kuin tiikeri... 


6. Mikä kovasti pitämäsi kirja sai mielestäsi aivan liian vähän näkyvyyttä ja ns. blogisavuja?

Ehdottomasti Al-Aswanin Chicagolaisittain, jota ei ole missään näkynyt ja kirja oli suorastaan loistokas!


7. Mikä kirja oli suurin pettymys?

No, ehdottomasti Härkösen Onnen tunti, tarviiko selittää...  8. Minkä kirjan ottaisit ainoaksi kirjaksi autiolle saarelle uudestaan...ja uudestaan luettavaksi?

Jose Saramagon Elefantin matka, jonka voisin vaikka aikani kuluksi pilkuttaa ja laittaa lauseiksi.
9. Mikä kirja herätti sinulla eniten halua keskustella kirjan tapahtumista ja henkilöistä?

Iwealan Ei kenenkään lapset: koska tämä on niin kamala tapahtumiltaan ja henkilöiltään. Siis, miten ihminen muuttuu pahaksi ja tämä kirja herätti myös ajatuksia siitä, että miten ihminen oikeastaan nauttii pahuudestaan. Pelottavaa ja pelottavan kiehtovaa.  


10. Minkä kirjan sulkisit aikakapseliin avattavaksi sadan vuoden päästä täällä Suomessa?

EI ehkä mikään, mutta sellainen, joka kertoisi vähän menneestä maailmasta tähän asti ja nyt en keksi muuta kuin Tammimaan Paljain käsin.

11. Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvan, ellei sitä jo ole tehty?

Kalotayn Bolshoin perhonen, mutta näen uhkaavasti kuvan b-luokan leffasta, joka jää lavastuksissaan kakkoseksi teokselle. Oikeastaan tämä on hieman ristiriitaista, koska haluaisin kovasti säilyttää myös omat mielikuvani, jotka kirja loi niin vahvaksi.  


12. Minkä kirjan ns. jälkimaku oli niin voimakas, että mietit sitä vielä pitkään viimeisen sivun kääntämisen jälkeenkin?

Iida Rauman Katoamisten kirja oli mielessä tosi pitkään. Oli ihan parasta kotimaista ja ihmettelen, että Rauma ei ole vielä nappaissut mitään palkintoa, vai onko multa mennyt ohi?


13. Mikä kirja oli suurin yllättäjä hienon lukukokemuksen myötä?

Abdolahin Talo moskeijan vieressä, koska en odottanut tältä teokselta oikeastaan mitään ja kirja oli yksi hienoimmista lukukokemuksistani.


14. Mistä kirjasta et muista enää paljoakaan, vain lähinnä tunnelmia ja pätkiä sieltä täältä tapahtumista?

Yingin Hyvien kukkien lapset on kyllä jotenkin jäänyt huonosti muistiin. Oli pakko käydä kurkkaamassa, että mikä tämä kirja olikaan.
 15. Mitä kirjaa suosittelisit eniten muille kirjablogisteille?

Kaikkia tässä vastattuja, paitsi kohdan 14 ja 7 kirjoja.

**********

Listasin tuonne blogin yläreunaan luetut kirjani vuodelta 2011 ja osin myös vuodelta 2010. Ovat vielä(kin) vähän sekavasti, mutta jospa nuo muokkaantuisivat vielä.

Laitoin myös linkin omaan esittelyyni sinne samaan paikkaan.6 kommenttia:

 1. Ihana perustelu tuolla autiosaari-kirjalla :D

  VastaaPoista
 2. Ei tainnut Rauma saada mitään palkintoa (ainakaan toistaiseksi), mikä on harmi, koska hänen romaaninsa on varmasti yksi vuoden vahvimmista esikoisista.

  Hauska tuo mainintasi Bolsoin perhosesta elokuvana. Olen nimittäin samaa mieltä, että vaikka kirjasta voisi saada hyvänkin leffan, saattaisi siitä tulla heppoinen b-luokan elokuva - sellainen hieman imelä.

  Täytyy alkaa miettiä omia vastauksia tähän haasteeseen. :)

  VastaaPoista
 3. On ollut mukava huomata, miten moni tähän on jo tarttunut ja moni aikonut tehdä tämän ihan loppukuusta, kuten minäkin.

  Kiva kun vastailit!

  VastaaPoista
 4. Susa, tämähän on suorastaan hauska haaste. Samalla kun kasasin nuo vuodessa luetut, tuli mietittyä näitäkin.

  Tosin musta tuntui siltä, että mä olin vuonna 2010 lukenut paljon parempia kirjoja. Ehkä sitä vain turtuu kirjoihinkin...

  Katja, niin musta on vaikea kuvitella, miten sen Bolshoin saisi elämyksellisesti leffaan. On sen verran huikea paikka. En tiedä, miksi Rauma ei kolise niillä, jotka palkintoja jakavat. Minusta se oli niin kertakaikkisen hieno, että olen vieläkin melkein sanaton.

  Maija, niin siinä saisi useamman kerran korjailtua, kun voisi pilkuttaa niin monin eri tavoin =) Lempipuuhaani toisten teksteihin =O

  VastaaPoista
 5. saramagon pilkutus *reps* :D mä oon päättänyt laittaa jokasen listalta yhden kirjan omalle lukulistalle (se mitä niistä toteutuu jää tietysti nähtäväksi - sulta laitan tuon Chicagolaisittain)

  VastaaPoista
 6. anni m. Niin, ne pilkut voisi laittaa aika vapaalla kädellä ja aloittaa taas seuraavana päivänä uudelleen...

  Tuo käväisi munkin suunnitelmissa, että kokoaisi muiden suosikeista listan ja lukisi kiinnostavimmat.

  VastaaPoista