MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

perjantai 8. huhtikuuta 2011

Day 08 – Most overrated book

Hiukan piti miettiä tämän päivän kirjaa, ettei antaisi tyhmää kuvaa itsestään (annettu jo aikaa sitten) tai ettei suututtaisi ketään (sama juttu). Onneksi tuli mieleen, että James Joycen Odysseus on sellainen neutraali kirja, joka sopii päivän kirjaksi ja tuntuu ainoalta oikealta vastaukselta.
James Joycen Odysseusta pidetään 1900-luvun merkittävämpänä kirjana, mm. wikipedian ja yliopiston kurssien mukaan. Se uudisti kirjallisuutta ja siinä kokeiltiin erilaisia kerrontatekniikoita, kuten se äärettömän pitkä monologi. Muuten mulla ei ole tietoa, mitä hienoa kirja pitää sisällään, ehkä kuitenkin joku päivä sen luen (en tosin usko). Odysseus on siitä neutraali valinta, että en tunne ketään muutakaan, joka sen itse olisi lukenut loppuun asti.

Romaanin alkuperäispainoksen kansi

Aluksi meinasin vastata tähän päivään myös, että kaikki maailman uskonnolliset kirjat, mutta se olisi hieman ristiriitaisempi väite, koska kirjoissa on ollut paljon hyvääkin ja välillä tuntuu, ettei kirjoja enää edes lueta, vaan vain tulkitaan sivulauseita. Ehkä vika onkin ollut vain niiden tulkinnoissa. 


4 kommenttia:

 1. Totta, minäkin yritin valita sellaisen kirjan, joka ei kauheasti ärsyttäisi ketään, koska joku voi suuresti rakastaa tai arvostaa kirja, jota itse arvosta ollenkaan. Onneksi blogeissa saa olla subjektiivinen!

  VastaaPoista
 2. Niinpä, olisi kamalaa yrittää olla objektiivinen ;)

  VastaaPoista
 3. Niiiiin samaa mieltä! Tai olisin jos olisin siis lukenut enemmän kuin parikymmentä sivua :D

  Olen iloinen että yritin vasta kun olin jo oppinut jättämään kirjan kesken... Ei vain mene kaaliin miksi olisi hyvä. Kotona on muutama kirjasarja, joita säästelen mahdollisen selkäleikkauksen varalta (mitä saisi luettua silloin kun makaa viikkokausia paikallaan ilman mitään muuta tekemistä?) mutta tätä ei voi ajatella siihen tarkoitukseen. Noutaja tulisi jos en voisi muuta kuin lukea tätä...

  VastaaPoista
 4. Booksy: hih ;D Voishan se olla suuri saavutus myös lukea läpi - vaikka ehkä siitä tulis enemmän sellainen wasted life -olotila.

  Mä luin Tolstoin Sota ja rauha -teoksen eräällä joululomalla, kun oli -30 astetta ja kaikki muut poissa kaupungista. Se on ainoa klassikko, jonka olen pakottanut itseni lukemaan... Lukemisen jälkeen olikin pakko myydä koko kirja, koska se ahisti niin...

  VastaaPoista