MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

torstai 21. huhtikuuta 2011

Days 20 - 26 - huhtikuun haaste

Pääsiäisen kunniaksi nyt muutama päivä huhtikuun haastetta putkeen.

Day 20 – Favourite romance book

Tähän pitäisi kai sanoa Tuulen viemää tai jotain vastaavaa, mutta en ole koskaan oikein ymmärtänyt noita vastaavia kirjoja, joten vastaan David Foenkinos: Nainen, jonka nimi on Nathalie. Miksi se kirja, lue enemmän täältä. Valitsen tähän myös toisen, joka on Milan Kunderan Olemisen sietämätön keveys. Koska se on sitä itseään: rakkautta.
'

Day 21 – Favourite book from your childhood

Koska aiemmin oli haastevastauksessa jo Mauri Kunnas, niin valitsen tähän sitten tällaisen nuortenaikuisten kirjan: S.E. Hintonin Olimme kuin veljet. Hintonin kirjat olivat kovin rakkaita tietyssä elämänvaiheessani.
Day 22 – Favourite book you own

Tähänkään en osaa valita vain yhtä kirjaa, vaan taas kaksi: Mika Waltarin Sinuhe on tuo ruskeakantinen kirja, ja se on paitsi mahtava kirja sisältään, niin myös ulkoapäin. Kirja on 3.painos vuodelta 1946 (muistaakseni) ja siinä on suloinen omistuskirjoitus vuodelta -46. Toinen kirja on Kjell Westön Missä kuljimme kerran, sillä sen lukemisen jälkeen en ole koskaan voinut ylittää pitkääsiltaa miettimättä historian tapahtumia. Lisäksi kirja on lahja, joita vanhemmalla iällä jotenkin pitää ihan erilaisessa arvossa, kun niitä tulee niin harvoin ;DDay 23 – A book you wanted to read for a long time but still haven’t

Näitähän riittää, mutta esimerkiksi nämä kaksi, jotka olivat matkalaukussani, kun eilen kiisimme junalla tänne metsän viereen. Ja Franzénin kirjaa aloitinki jo lukea hetken aikaa aurinkoisella terassilla.


Day 24 – A book that you wish more people would’ve read

Mitä tähän sitten voi vastata? Toivoisin, että ihmiset olisivat lukeneet enemmän ihan vaikka mitä kirjoja, kirjoja siis ylipäätään. Kaksi kirjaa viime vuodelta voisin nostaa (taas) esiin: Markus Nummen Karkkipäivän ja Elina Hirvosen Kauimpana kuolemasta. Jälkimmäisestä sain itse monia uusia ajatuksia ja maailmankuvaani muutosta (tai vahvistusta tiettyyn suuntaan) ja edellinen on tärkeä siksi, että lapset ovat tärkeintä. Day 25 – A character who you can relate to the most


Tämän kohdan jätän vielä vähäksi aikaa hautumaan ja palaan pääsiäispyhien aikaan.

Day 26 – A book that changed your opinion about something

Ja tähän siis Elina Hirvosen kirja sopii ehkä jopa vielä paremmin.

Ja nyt, pääsiäisen viettoon =)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti