MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

lauantai 16. huhtikuuta 2011

Day 16 – Favourite female character
Lempinaishahmonikin löytyy Bollywoodista ja elokuvasta U Me Aur Hum (You, Me and Us). Elokuva oli ensimmäinen, joka liikautti minua katsojana ja kokijana ja leffan jälkeen maailma ei ole ollut enää entisenlaisensa. Elokuva on Ajay Devganin tuottama ja hän näyttelee miespääosaa; naispääosaa näyttelee hänen vaimonsa Kajol. 

Elokuvassa on tietysti kyseessä rakkaustarina, mutta ei mikään tyypillinen: Piya (jota Kajol näyttelee) rakastuu Ajayhin laivamaisemissa. Puolet elokuvasta kerrotaankin heidän rakkaustarinansa alkua, mutta sitten alkaa tapahtua: Piya hortoilee kadulla kotitalonsa edessä, ja sekä Piya että hänen miehensä, Ajay, ymmärtävät, että nyt on jotain pahasti vialla:   

Tarina on raastava : nuorella vaimolla todetaan Alzheimerin tauti. Hänen pitäisi olla onnensa kukkuloilla, sillä nuorenparin onni on täydentymässä lapsella. Piya ei kuitenkaan pysty huolehtimaan lapsesta, sillä välillä hän ei muista sen olemassaoloa. 

Miksi sitten Piya on suosikkihahmoni? No siksi, että Kajol saa Piyan näyttämään välillä niin täysin eksyksissä olevalta, surulliselta hahmolta. Välillä taas Piya kokoaa itsensä ja on ns. selväjärkinen, kuitenkin vähän hullu: hän esittää miehelleen esim. pöytätanssin ns. selvänä hetkenään. 

Aika useinhan naishahmot jäävät Bollywoodin elokuvissa miesnäyttelijän varjoon: naiset ovat elokuvassa lähinnä sen takia, että olisi kaunista katseltavaa. Mutta tässä elokuvassa myös nainen tulee merkittäväksi hahmoksi, eikä jää yhtään miehen varjoon, vaikka elokuva rakentuukin niin, että mies kertoo vaimonsa tarinaa. Voisin sanoa, että tämä on ainoita näkemiäni bollywood-elokuvia, joissa naishahmo todellakin on tärkeä. Siksi elokuvakin on niin hieno ja hyvä.   Ja Kajol näyttelijänä on paitsi taitava myös jumalaisen kaunis. Siinäpä syitä valintaani (siis lähinnä ne edelliset, jälkimmäinen eli kauneus kuuluu kauppaan).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti