MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

tiistai 19. huhtikuuta 2011

Day 19 – Favourite book turned into a movie
Pakko vastata tähän näin. Slumdog on ehkä paras, hämmentävin ja ristiriitaisin elokuva, jonka olen nähnyt ja kokenut. Sanoisin, että kokenut, sillä leffa on niitä harvoja elokuvia, jotka olen katsonut läpi monen monta kertaa, pääsemättä lopputulokseen leffan sanomasta. Lopulta muuten päätin, ettei mun tarvitsekaan tulla minkäänlaiseen lopputulokseen leffan lopullisesta sanomasta, voin vain nauttia siitä ihan vain elokuvana. Tämä jonkun kymmenennen katselukerran jälkeen ;D Elokuvahan perustuu Vikas Swarupin kirjaan löyhästi, sillä itse kirja on erilainen tarinaltaan, mutta ei idealtaan. Jo se oli minusta hämmentävää, että Vikas Swarup on diplomaatti, joka on ollut töissä maailman eri kolkissa. Slumdogissa vilahtavat Bollywoodin suuret tähdet, kuten Iffran Khan (poliisina), joka on mielestäni yksi bollywoodin ainoista näyttelijöistä, joka itse asiassa osaa näytellä. Myös siinä vessakohtauksessa vilahtaa Abitabh Bachchanin ura, kun pojat haluavat saada näyttelijän nimmarin. Puhumattakaan siitä kaikesta, mikä liittyy slummiin ja slummien eläjiin ja aitoihin slummilapsinäyttelijöihin.

Swarupin Syyllisten seurue, jonka luin vähintäänkin hämmentävin miettein, muuten myöskin on matkalla elokuvaksi (tai ainakin sen oikeudet on myyty), joten jään odottamaan, millainen ihmeellisyys elokuvasta voikaan tulla. Kirjana sekin oli tosi hämmentävä.

Olisi toki muitakin kirjoja, joista on tehty elokuvia, mutta kyllä tämä Q&A, Slummien miljönääri, Tyhjentävä vastaus eli Kuka voittaa miljardin? ja Slumdog on ollut niin kerran elämässä -tapahtuma, että peittoaa kaiken muun.

Ps. Intiassa Miljonääri-kisa tunnetaan nimellä KBC, jonka juontaa Amitabh Bachchan, jota oli välillä tuuraamassa SRK, jonka oli jonkun lähteen mukaan tarkoitus olla myös Slumdogissa Miljonääri-kisan juontajana (ajatelkaas, jos SRK olisi ollut tähtenä, niin tämä olisi ollut superhitti myös Intiassa!). No, mutta ihan vain malliksi, miten vaikean asiakkaan kanssa voi tulla juttuun (jos muistaa niellä kiukkunsa): 
(englannin teksti cc:stä) -> tästä klikkaamalla pääset katsomaan!


2 kommenttia:

  1. Slummien miljonääri on hieno elokuva.

    Minun piti jo eilen kommentoida vaaleja pohtivaa kirjoitustasi, joka on täyttä asiaa ja voin olla kanssasi samaa mieltä kaikesta. Vaalipahoinvointi on muuttumassa ajatukseksi siitä, että seuraavissa vaaleissa on pakko käydä ihan toisin. Neljä vuotta vaan on pitkä aika.

    VastaaPoista
  2. Onneksi on pääsiäinen, niin voi nieleskellä vähän kaikenlaista =)

    VastaaPoista