MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

tiistai 9. elokuuta 2011

Musiikkihaaste - viikko kaksi

Tyrkkäsin viikko sitten luonnosviesteistäni musiikkihaasteen kehiin ja päätin, että tiistait ovat blogini musiikkipäiviä. Joskus on sanottu, että tiistai on arjesta arkisin päivä, joten musiikki sopii piristämään täysarkea, varsinkin tällaisena sateisen harmaana päivänä.

Tässä vielä haastelistaus, jos joku haluaa lähteä mukaan.
Osa onkin ilmoittanut Saran blogissa lähtevänsä mukaan. Kiva että haaste lähtee mukaan muualta niille, jotka eivät vieraile mun blogissa (en ole katkera, mutta kuitenkin) - ja eihän sitä tietenkään kaikkien blogeja voikaan kaikki seurata...

Tänään sitten eetteriin least favorite song, jonka katsoin tarkoittavan sellaista laulua, joka ei ihan hirveästi nappaa mukaan.

Haastelistaus:

day 01 - your favorite song
day 02 - your least favorite song
day 03 - a song that makes you happy
day 04 - a song that makes you sad
day 05 - a song that reminds you of someone
day 06 - a song that reminds you of somewhere
day 07 - a song that reminds you of a certain event
day 08 - a song that you know all the words to
day 09 - a song that you can dance to
day 10 - a song that makes you fall asleep
day 11 - a song from your favorite band
day 12 - a song from a band you hate
day 13 - a song that is a guilty pleasure
day 14 - a song that no one would expect you to love
day 15 - a song that describes you
day 16 - a song that you used to love but now hate
day 17 - a song that you hear often on the radio
day 18 - a song that you wish you heard on the radio
day 19 - a song from your favorite album
day 20 - a song that you listen to when you’re angry
day 21 - a song that you listen to when you’re happy
day 22 - a song that you listen to when you’re sad
day 23 - a song that you want to play at your wedding
day 24 - a song that you want to play at your funeral
day 25 - a song that makes you laugh
day 26 - a song that you can play on an instrument
day 27 - a song that you wish you could play
day 28 - a song that makes you feel guilty
day 29 - a song from your childhood
day 30 - your favorite song at this time last year


Yritän olla purkautumatta liiaksi, mutta itselleni tuli suru, kun Nightwish meni liputtamaan Turusensa pois bändistä. Nightwish ja sen menestys oli osoitus kiteeläisille, että pienestäkin kaupungista voi nousta maailmalle, kun sieltä ei kovin moni ollut ennen Nightwishiä noussut yhtään mihinkään. Oli mahtavaa kuunnella, kun haastatteluissa kaikki aina jaksoivat mainita kotipaikkansa, pienentyvä kaupunki keskellä ei-mitään tuli tunnetuksi jostain muustakin kuin siitä torista, jolla Tony Halme (rip) sai melkein turpaansa. Tietty maalaisuus ja huumori (nämähän ovat tietysti kaikkien maalta tulevien ominaisuuksia, yhtään en stereotyypittele) tuntuu säilyneen myös noissa ihan uusimmissakin jutuissa. Ja vaikka kuinka diivaksi ja miksi Turusta on nimitelty, niin aika pehmeä diiva on sellainen, joka itkee kesken lehdistötilaisuuden.

Mutta siis siihen haasteeseen päästäkseni. Jotain särkyi tuosta illuusiosta, kun Nightwishiin tuli uusi laulaja, ja itse kuulun niihin, joiden mielestä bändi pieneni ja muuttui europe-humpaksi uuden laulajansa myötä. Siis tähän viikkoon näin:Itku tulee siitä, että laulaja on niin voimattoman kuuloinen.
Kun taas tästä, jossa Tarja Turunen laulaa, tulee itku siitä syystä, että se on vain niin kaunista ja mahtavaa. Eikä millään meinaa uskoa, että ollaan talsittu saman koulun lattioita ja piirrelty samoihin pulpetteihin. Löysin vielä viimeisimmän haastattelun youtubesta, musta tääkin on vain niin suloinen juttu Pahasta pajarista.

Ensi viikolla onkin helppo pala, koska musiikki on yleensä sellaista, joka saa iloiseksi - taitaa tulla runsauden pula!

5 kommenttia:

 1. Onpas hauska tämä musiikkihaaste. Se on minulla vielä työn alla, mutta alkaa lauantaina, kuten lauantain laulujen kuuluukin. Hauskaa nähdä, mitä musiikkeja nousee esille.

  Valkoinen kirahvi

  VastaaPoista
 2. Hyvä näkökulma tähän kysymykseen, jota voi lähestyä aika monesta lähtökohdasta.

  Itse en ole varsinaisesti koskaan Nightwishiä kuunnellut, mutta arvostin kyllä bändin persoonallisuutta, joka minustakin kyllä hävisi laulajavaihdoksen myötä lähes kokonaan.

  VastaaPoista
 3. Kirahvi: mulla musiikki on arjen piristystä =) eli sopii tähän harmauteen. Pitäisköhän mun aloittaa leffa-lauantai sitten vastapainoksi =)
  Mielenkiinnolla jään odottelemaan muiden musiikkeja - aina maku ei kohtaa, mutta avartaa ja avaa uusia musiikkimaailmoja. Itse olen aika laiska etsimään uutta musiikkia - olen sellainen masentava keski-ikäinen, joka kuuntelee eppuja tappii asti :D No, ei vaiskaan, parempaakin musiikkia onneksi on.

  Liisa: joo, mäkään en ihan huomannut koko bändiä ja sen nousua, vaikka kotipitäjä oli sekaisin. Itse asuin niin kaukana kuin Suomen rajoissa pääsee (tai ainakin melkein) ja oma äitini kertoi mulle tästäkin suuruudesta =O
  Pidän kyllä tuosta teatraalisuudesta, joka esiintymisissä on mukana. On niin hämmentävää, että niin pienestä voi tulla suurta. Ja Sleeping sun on kyllä ihan mun suosikkejani parin muun bändin hitaamman laulun ohella.

  VastaaPoista
 4. Mie olen tehnyt tätä tuolla Facebookin puolella pienen ikuisuuden (yhä kesken), mutta voisin tehdä sen myös blogissani. Musiikki kun on kirjojen (ja elokuvien ja tv-sarjojen...) ohella ehdoton elämän suola. :)

  Mitä tulee Nightwishiin, niin kuuluun siihen joukkoon, joita laulajanvaihdos ei niin suuresti hetkauttanut, vaikka bändiä olen kuunnellut hamasta ensilevystä lähtien. Ehkä olen aina mieltänyt bändin enemmän Tuomaksen kuin Tarjan kautta ja siksi on melkein sama kuka naislaulajan hommat hoitaa, kunhan vain osaa laulaa. Toisaalta on bändejä, joita en voisi kuvitella kuuntelevani laulajan vaihtumisen jälkeen. Esimerkiksi Within Temptation ilman Sharonia olisi sellainen. Ja The Gatheringin Anneke van Giersbergenin jälkeinen tuotanto ei oikein ole iskenyt. Nämä bändit ovat itselläni henkilöityneet nimenomaan laulajaan. Joten ymmärrän hyvin, miten suuren aukon laulaja voi jättää bändiin joko lähtiessään tai joutuessaan muuten pois bändistä.

  VastaaPoista
 5. Kuutar, kiva kun lähdit mukaan täälläkin =)

  Nightwishin laulajavaihdoksesta tietysti on monta mielipidettä.. ja kyllähän se bändi toimii näinkin, mutta on vain täysin erilainen... sellainen teatraalisuus poistui - jäin vaan se musiikki. Koska lauluääni on vain niin tavis.

  Toisaalta tietysti ihan hyvä, että laulajaksi valittiin niin erilainen ääni.

  VastaaPoista