MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

maanantai 15. elokuuta 2011

Musiikkihaaste - viikko kolme

Tämä onkin tosi vaikea kohta miettiä oikeaa vastausta, sillä mulle musiikki pääasiallisesti on olemassa sen takia, että se tekee minut onnelliseksi. Kun laulaa (vain kotona) ja tanssii jonkun kappaleen, tai kuulee ja näkee esityksen, saa siitä mahtavan energialatauksen itselleen. Ja voin vain arvailla sitä energiaa, minkä esiintyjä saa itselleen - valitettavasti mut on latistettu täysin koulussa tämän laulamisen kanssa, olen tosi surkea laulaja ja mikä kauheinta, voin itsekin kuulla, kuinka väärin laulan, joten musiikin osalta olen kovasti kuuntelijan osassa (ja laulan vain kotona).

Lauluja, jotka saavat iloiseksi, on siis niin paljon, että tekisi mieli sanoa, että ei voi valita vain yhtä. Mutta kuitenkin, valitsen vain yhden.

Ja koska halusin nyt yllättää, enkä valita Chaiyya Chaiyyaa, vaikka sekin mielessäni kävi, niin valintani on tällä kertaa Waka Waka. Voisi ehkä hätäisesti vetää sellaisen johtopäätöksen, että mua muka ilostuttaisi iloiset höpöhöpö-luritukset, mutta onhan tälle joku toinenkin syy - onhan...

Pidän ensinnäkin Shakirjan (edit.) äänestä, toisekseen laulu on tarttuva (se waka waka) ja kolmanneksi, kyse on jalkapallosta. Mikään ei ole niin hienoa kuin jalkapallo - noin niin kuin ihmisten kannalta katsoen, globaalisti ajatellen.

Jalkapallo on asia, jonka kanssa kaikki maailman ihmiset ovat tasa-arvoisia. Jos me täällä pohjoisosissa maapalloa joudummekin kärimään pitkän talven aiheuttamasta lyhyestä jalkapallokaudesta, niin se on lähinnä oikeus ja kohtuus, koska meillä voidaan rakentaa hallit, joissa palloa voi talven yli potkia. Mutta, muuten: pallon muotoisen tai sitä muistuttavan potkittavan esineen osaa pienikin lapsi ja primitiivisin kulttuuri kehitellä. 

Jalkapallo on myös säännöissään yksinkertaisin lajeista: pallo maaliin ja ainoa vaikeuttava tekijä on se, että muistaa, mihin suuntaan kannattaa laukoa.

Jalkapallo on sekä yksilö- että joukkuelaji: ilman huippulahjakkuuksia ei yksikään joukkue pärjää, mutta ilman huippulahjakkaita yksilöitä ei taas joukkue pärjää. Kaikki inhimillinen toimii maan päällä samalla periaatteella.

Jalkapallo on myös siitä hieno laji, niin kuin urheilu muutenkin, että se opettaa elämää varten: Välillä voittaa ja välillä häviää. Voitosta ei kannata liiaksi ylpistyä, vaikka siitä kannattaa (ja saa!) iloita, eikä häviö ole (kuin pieni) maailmanloppu. Kun maailmassa oppii nämä jalkapallossa opeteltavat perusasiat, niin elämä sujuu hyvin.

******

Tämä tällä viikolla vähän etuajassa, sillä huomenna ollaan jo kovasti arjessa kiinni.
Haastelistaus:

day 01 - your favorite song
day 02 - your least favorite song
day 03 - a song that makes you happy
day 04 - a song that makes you sad
day 05 - a song that reminds you of someone
day 06 - a song that reminds you of somewhere
day 07 - a song that reminds you of a certain event
day 08 - a song that you know all the words to
day 09 - a song that you can dance to
day 10 - a song that makes you fall asleep
day 11 - a song from your favorite band
day 12 - a song from a band you hate
day 13 - a song that is a guilty pleasure
day 14 - a song that no one would expect you to love
day 15 - a song that describes you
day 16 - a song that you used to love but now hate
day 17 - a song that you hear often on the radio
day 18 - a song that you wish you heard on the radio
day 19 - a song from your favorite album
day 20 - a song that you listen to when you’re angry
day 21 - a song that you listen to when you’re happy
day 22 - a song that you listen to when you’re sad
day 23 - a song that you want to play at your wedding
day 24 - a song that you want to play at your funeral
day 25 - a song that makes you laugh
day 26 - a song that you can play on an instrument
day 27 - a song that you wish you could play
day 28 - a song that makes you feel guilty
day 29 - a song from your childhood
day 30 - your favorite song at this time last year

2 kommenttia:

  1. Tämä musahaaste on kiva! Olit muuten kirjoittanut Aguilera - laulajahan on Shakira?

    VastaaPoista