MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Blogistanian Finlandia


Omat ehdokkaani vuoden 2012 Blogistanian Finlandian saajaksi ovat: 

1. Juha Itkonen: Hetken hohtava valo (3 p), jossa Itkonen kuvaa Suomen lähihistoriaa oman sukupolveni äänellä 

2.  Tiina Laitila Kälvemark: Kadonnut ranta (2012, WSOY) (2 p), jonka novelleissa uudenlainen suomalaisuus saa äänensä kuuluviin: myös suomalaiset liikkuvat maailmalla ja tuntevat vierautta, samoin kuin Suomeen tulleet vieraat kokevat vierautensa

3. Seija Vilén: Pohjan akka (2012, Avain) (1 p), jossa Vilén tuo kalevalaiset hahmot nykymaailmaan, eikä päästä lukijaansa helpolla


*******************

Kilpailu koskee vuonna 2012 Suomessa julkaistua suomen-, ruotsin- ja saamenkielistä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia ja runokokoelmia sekä sarjakuvia. Lasten- ja nuortenkirjallisuudelle on oma kilpailunsa, joten Blogistanian Finlandian äänestyksessä ei voi asettaa ehdolle lasten- ja nuortenkirjoja.


Edellytys ehdolle asettamiseen on, että bloggaajan täytyy olla itse lukenut kirjat ja hänen on täytynyt kirjoittaa kirjoista blogiarvio omaan blogiinsa. Ehdokaslistassa on linkitettävä kirja blogiarvioon.


Bloggaaja muodostaa paremmuusjärjestyksessä kolmen kirjan listan, johon merkitsee pisteet ja linkin arvioon. Paras kirja saa kolme (3) pistettä, seuraava kirja kaksi (2) pistettä ja sitä seuraava yhden (1) pisteen.

6 kommenttia:

 1. Vilén on ehdottomasti lukulistallani tänä vuonna, Kälvemark kutkuttelee myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat ovat lukemisen arvoisia kirjoja ja kirjailijoita!

   Poista
 2. Hienoa että Itkonen sai pisteitä! Olen juuri lukemassa tuota hänen uutuuttaan ja pidän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, itselleni tuli vähän kiire saada se blogiin mukaan, mutta sainpas! Itkonen on hieno kirjailija, tykkään isosti!

   Poista
 3. Mahtavaa, kiva että Pohjan akka sai pisteen sulta! :-)

  VastaaPoista
 4. Enpäs olekaan lukenut yhtäkään sinun ehdokkaistasi. Itkosen ja Vilénin kirjat aion lukea jossain vaiheessa, nyt kiinnostuin hieman Kälvemarkistakin.

  VastaaPoista