MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

maanantai 25. marraskuuta 2013

Kirjallisuutta futis-maista

Brazil2014.png
Jalkapallon 20. maailmanmestaruuskisat pelataan ensi kesänä Brasiliassa 12.6. - 13.7. Ne maat, jotka pääsevät mukaan Brasiliaan, on karsittu lopullisesti. Hieman surullisena täytyy todeta, että Ruotsi eikä mikään muukaan Pohjoismaa matkusta Brasiliaan, mutta ehkä sitten ensi kerralla? Koska itse seuraan futiksen MM-kisoja ainoastaan telkan välityksellä kuukauden ajan ensi kesänä,  aion hankkia lisätunnelmaa eri maiden kannatukseen itselleni ominaisimmalla tavalla eli lukemalla niiden maiden, jotka kisoihin ovat tiensä raivanneet, kirjallisuutta. 

Maita on mukana yhteensä 32, joten ehkä aivan kaikissa maissa en ehdi vierailla kirjojenkaan maailmassa. Mutta samalla tämä maiden karsinta helpottaa maailmantuskaani sen suhteen, että minkä maan kirjallisuuteen tutustua. Ihanaa, että jollain tavalla tämä karsinta on suoritettu jo valmiiksi puolestani...

Aivan innoissani olen siitä, että kohdemaissa on niin monta maata Etelä-Amerikasta ja Väli-Amerikasta, joiden kirjallisuutta en ole blogivuosieni aikana juurikaan lukenut. Kivoja kirjailijavinkkejä löytyy esim. täältä tai ihan wikipediasta. Afrikka ja Aasia tuntuvat kovin suurilta maanosiltaa haukata kirjallisuudenkin muodossa, joten on kiva saada valmiiksi karsitut, ja aivan tosi kiinnostavat, maat niistäkin maanosista. Eli ensi vuoden alusta aina MM-kisoihin asti tässä kirjablogissa kaivellaan esiin kirjallisuutta seuraavista maista:

Kaikki MM-kisamaat: 

Eurooppa:

Hollanti
Italia 
Belgia
Sveitsi
Saksa
Venäjä
Bosnia ja Hertsegovina
Englanti
Espanja
Kreikka
Kroatia
Portugali
Ranska 


Aasia:

Japani
Australia
Iran
Etelä-Korea


Pohjois- ja Väli-Amerikka:

Costa Rica
USA
Honduras
Mexico

Etelä-Amerikka:

Brasilia
Argentiina
Kolumbia
Chile
Ecuador
Uruguay
Afrikka:

Nigeria 
Norsunluurannikko
Kamerun
Ghana
Algeria


10 kommenttia:

 1. Onpas huippukiva idea! Meilläkin takuuvarmasti katsellaan MM-kisoja. :) Mieheni on saanut minutkin innostumaan ainakin näistä isoista turnauksista, vaikka en hirveästi jalkapallosta oikeasti ymmärräkään. Et varmaankaan pahastu, jos toteutan omassa blogissani vastaavan kierroksen. :) Minulla on muutamia kansainvälisiä haasteita muutenkin menossa, joten niiden tiimoilta tulee jo luonnostaan monta maata käsiteltyä. Afrikka on minulle aika tuntematonta maaperää kirjallisuudessa (ja muutenkin), joten sieltä odotan kiinnostavia lukuhetkiä.

  VastaaPoista
 2. Hauska teema! Minä en ole futismimmejä, mutta sen sijaan eteläamerikkalainen kirjallisuus kiinnostaa sitäkin enemmän, ja aion sitä lukea Tarukirja-blogin haasteeseenkin. Eli osittain samoissa maissa liikumme!

  VastaaPoista
 3. Aivan älyttömän hauska idea ja tunnelman nostattaja. Itse en muuten juuri jalkapalloa seuraa, mutta MM-kisoja katselen aina innoissani, niissä on ihan omanlaisensa tunnelma. Mun suosikkijoukkue on aina ollut Italia, mutta viime vuosina on siitä mennyt vähän maku. Nykyään kannustan innolla ja pidän peukkuja Afrikan maiden puolesta. Jotenkin sieltä tulee sellaista iloista meninkiä.

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva idea tällaisesta jalkapallon seuraajasta! Tosin ensi kesän ottelut taitavat tulla tv:stä hankalasti katsottaviin aikoihin. Kuten Suketus tuossa edellä mainitsee, minun ¡Hola! español -haasteeseeni voi lukea osittain samoja kirjoja.

  VastaaPoista
 5. Hauska suunnitelma! 32 kirjaa ei ole edes mahdottoman paljon, mutta olen kuitenkin realisti ja totean, että taidan itse keskittyä lähinnä niiden otteluiden seuraamiseen :) No, ehkä isäntämaan kunniaksi voisin lukea jonkun brasilialaisen teoksen kuitenkin (en kuitenkaan Coelhoa, haha).

  VastaaPoista
 6. Hauska idea! Itse en jalkapalloa seuraa, mutta jos seuraisin, tämä olisi hyvä tapa valmistautua kisoihin. Muistin tästä taas heittosi Inkojen aarre -lukuhaasteesta ensi vuodelle. Olen edelleen sitä mieltä, että Latinalaiseen Amerikkaan keskittyvä haaste olisi tosi kiva. Se sopisi hyvin yhteen tämänkin lukuprojektisi kanssa.

  VastaaPoista
 7. Mainio haaste! Huomasin tämän vasta nyt MarikaOksan blogin kautta ja päätin lähteä mukaasi keräämään futismaita lukemalla. Kiva saada lisäintoa seurata kisoja, joita ei voi innokkaan penkkiurheilijan puolisona oikein välttääkään ;)

  VastaaPoista
 8. Tervetuloa mukaan kaikki vaan!

  Ja tässähän voi ottaa pian uusintakierroksen Euroopan kirjallisuuteen, kun aloittaa Färsaarista ja Romaniasta ja muista Suomen vastuksista EM-karsintoihin... =)

  VastaaPoista
 9. Molen jalkapallotyttö, joten yritän ehtiä kampittaa muutaman maan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Ensi kesänä pukataan kasaan oma futis-joukkue =)

   Poista