MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

perjantai 27. helmikuuta 2015

Veera Vaahtera: Sattumalta sinun

Veera Vaahteraan tutustuin kesäisenä päivänä melkein kolme vuotta sitten. Onnellisesti eksyksissä -teos ihastutti minua kepeytensä puolesta ja Vaahteran toinenkin teos Rakkautta, vahingossa oli mukaansatempaava kirja. Niinpä aloitin innolla myös hänen tämän kevään teoksensa Sattumalta sinun (2015, Tammi).Sattumalta sinun -teos liikkuu Vaahteralle tutusti kolmikymppisten maailmassa: Karoliina on tienhaarassa. Hän on eronnut - tai eroamassa - pitkäaikaisesta poikaystävästään Villestä, Karoliinan pitäisi sanoa myös hyvästit hänen rakkaalle asunnolleen, joka on aivan liian kallis hänelle yksinään asuttavaksi. Karoliina on päässyt työhön filosofian laitokselle, joka hänen pitäisi saada uuteen uskoon: henkilökunta käyttämään tietotekniikkaa ja vastaamaan sähköposteihinsa ja opiskelijat tekemään opintonsa päätökseen. Hyvin tehdyn työn takana siintää virka yliopistolla. Miesrintamallakin puhaltaa uudet tuulet, tai ainakin puhaltaisi, jos Karoliina vain saisi aikaiseksi tehdä välit selviksi Villen - ja tämän suvun - kanssa. 

Muiden ihmisten elämä meni eteenpäin. Kun he luopuivat vanhasta, he tekivät sen perusteellisesti. He kärräsivät menneet elämänvaiheet kaatopaikalle kuin rikkinäiset joustinpatjat eivätkä katsoneet taakseen. He sietivät tyhjyyttä ja osasivat elää vaikkei mitään ollut vielä ilmestynyt entisen tilalle. Ja kun aikaa oli kulunut riittävästi, he aloittivat jotakin uutta, kevyin mielin ja puhtaalta pöydältä, ja keräsivät siinä sivussa rakkautta ja eläketurvaa ja Facebookissa jaettavia hehkutuskuvia.

Sattumalta sinun oli mukavaa, nopeaa ja kivutonta luettavaa samaan tapaan kuin Vaahteran aiemmatkin teokset. Mutta siinä missä Rakkautta, vahingossa irrotteli hieman liiaksi, Sattumalta sinun oli piirun verran tylsä - ja olisin toivonut, että kirjassa olisi ollut jotain rajoja rikkovaa. Kevyttä luettavaa etsivälle tämä kirja on kuitenkin varmasti sopiva makupala. Kiinnostavaa on se, että "perinteisen" chick litin liitäessä kahviloissa ja vaatekaupoissa, tämän kirjan miljöö on yliopisto. 

Veera Vaahtera on Pauliina Vanhatalon kevyen kirjallisuuden kirjailijanimi, alter ego. Aina kun luen Vaahteran kirjoja, käy mielessä, että pitäisi lukea myös Vanhatalon nimellä kirjoitettuja kirjoja. Ehkäpä vielä tänä vuonna tartun johonkin vakavampaan kirjailijan kirjaan. 

Kirjan on lukenut myös Lukutoukka Krista.

Veera Vaahtera: Sattumalta sinun
2015, Tammi
249 sivua4 kommenttia:

 1. Sinä olet lukenut tämän kirjan... Minä tunnustan hankkineeni tuon, jos vaikka flunssa iskee ja tarvitsee helpon kirjan. Laskin miljöön varaan, että kestän. Tai sitten palkitsen itseni tällä kahlattuani yhden kirjan verran Pohjois-Koreassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että Pohjois-Korean jälkeen tämä kirja toimii =D taikka flunssassa erityisen hyvin.

   Poista
 2. Minä luen vaikka Harlekiineja, kun sille päälle satun. Lukeminen on kivaa ja toisinaan kirjan pitää olla sellainen, että sitä on vain kiva lukea :)
  Voisin varata tämän kesälukemiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä Vaahteran kirjat ovat erityisen nautittavia. Nyt oli vielä kesä liian kaukana, eikä lukufiilis aivan oikea =D

   Poista