MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

tiistai 14. marraskuuta 2017

Kiitos ja hei

Kirjablogi on tullut nyt tiensä päähän, eikä jatku tästä enää eteenpäin. 

Olen kirjoittanut lukemistani kirjoista noin seitsemän vuotta ja seitsemän vuoden jälkeen on hyvä aika lopettaa ja alkaa tehdä jotain muuta. 

Kun aloitin blogin kirjoittamisen, olin löytänyt kirjat ja lukemisen uudelleen pitkän tauon jälkeen. Jokainen kirja tuntui aarteelta ja tuntui tärkeältä jakaa kirja muidenkin kanssa. Seitsemässä vuodessa elämäntilanne on muutunut paljon ja tällä hetkellä kovin erilainen kuin aloittaessani blogia, eivätkä kaikki kirjat sykähdytä lainkaan niin paljon kuin aiemmin. Tekstinikin ovat laimentuneet. Postaustahti on laimentunut. Blogi on hiipunut vähän kerrassaan loppuun. Elämään on tullut uusia asioita. On aika jatkaa eteenpäin. 

Lukeminen ei lopu, ja kirjoistakin aion kirjoittaa vielä. Tosin vain itselleni. Haluan kirjoittaa kirjoista muistiin ajatuksiani sensuroimatta. Ajattelematta, kerronko kirjasta liian paljon vai liian vähän. En halua joutua kirjailijan haukankatseen alle siitä, ymmärsinkö kirjan oikein vai väärin. Haluan lukea kirjan juuri niin väärin tai oikein kuin vain pystyn - ja kirjoittaa kirjasta juuri ne ajatukset, joita se minussa herätti. Olivat ne sitten oikeita tai vääriä, hyviä tai huonoja. 

Blogin pitämiseen tai sen lopettamiseen ei liity mitään traumaa tai mielensäpahoittamista. Nyt vain tuntuu siltä, että blogin pitäminen ei tuota juuri mitään iloa (ei edes surua). Se ei vain tunnu miltään, enkä tykkää tehdä asioita, jotka eivät tunnu miltään. Elämä on vain yksi, ja nyt tekee mieli tehdä ainoastaan niitä asioita, jotka herättävät jotain tunteita. 

Siispä, kiitän kanssamatkustajia ja -lukijoita. On ollut ilo lukea kanssanne, löytää kirjoja ja innostua niistä. Vertailla ja äänestää milloin mitäkin. Kiitokset kaikista arvostelukappaleista, joita olen saanut kustantajilta ja tilaisuuksista, joihin olen päässyt mukaan. 

Läheskään kaikkia kirjoja en ole vielä lukenut, ja tutustuminen kirjallisuuteen jatkuu vielä bloginkin jälkeen. Kirjallista matkaa jaan vielä ainakin Goodreadsin puolella. Mutta blogini hiljenee nyt, siispä kiitos ja hei!


KIITOS JA MUKAVIA LUKUHETKIÄ! 

Image may contain: 1 person

17 kommenttia:

 1. Kiitos sinulle postauksistasi! Jään kaipaamaan.

  VastaaPoista
 2. Voi, pitkään olen blogiasi seurannut, varmaan ihan ensi vuosilta asti. Haikeaa, mutta ymmärrän hyvin. Siispä kaikkea hyvää tulevaan!

  VastaaPoista
 3. Hyvää jatkoa sinulle ja kiitokset kirjajutuista! Blogisi oli eräs ensimmäisiä kirjablogeja, joita aloin seuraamaan - mutta aikansa kutakin. :)

  VastaaPoista
 4. Oho, blogisi on ollut "aina", joten tuntuu varmaan oudolta alkuun, ainakin minusta, ehkä muistakin lukijoista ja itsestäsikin. Kiitos jutuista ja antoisaa kirjaelämää jatkossakin! T. Arja

  VastaaPoista
 5. Tilanteet muuttuvat, elämä muuttuu, niinhän se on. Kiitos postauksista ja vinkeistä joita olen sinulta saanut. Sensuroimatonta lukuiloa jatkoon.

  VastaaPoista
 6. Hyvin perustelet blogisi lopettamisen, siihen ei ole mitään lisättävää. Olen itse asiassa huomannut että tekstisi ovat lyhentyneet, mutta liitin sen mielessäni siihen, että olet jo niin rutinoitunut että saat ajatuksesi hiottua vikkelästi. Kiinnostaisi tietää, käytätkö jatkossakin bloggeria omien henkilökohtaisten arvioittesi tekemiseen? Asetuksethan saa muokattua vain itselle näkyviksi.

  Totta kyllä tuo, että sittenpähän saat kirjoittaa kaikki ajatuksesi, huonot, hyvät, väärät muita ajattelematta. Kiitos ja kirjoitushaluja sinne buduaarin puolelle!

  VastaaPoista
 7. Kiitos yhteisestä blogiajasta! Blogimme ovat lähes kuukauden tarkkuudella saman ikäiset ja monen yllä olevan kommentoijan tavoin tuntuu, että se on ollut täällä 'aina'. Itse en tunne mitään lopettamishalua, joten nämä ilmoitukset tulevat aina kovin yllättäen. Mutta elämä vie ja asiat muuttuvat. Kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
 8. Kiitos yhteisistä blogivuosista, ja hyvää jatkoa.

  VastaaPoista
 9. Ikävää, että lopetat, mutta aikansa kutakin. Minäkin olen ajatellut, jos joskus bloggaaminen ei enää tunnu omalta tai hyvältä, jätän sen. Joten ymmärrän päätökseksi hyvin.

  Hyvää jatkoa! <3

  VastaaPoista
 10. Paljon luku- ja kirjoitusiloa myös jatkoon! On ollut mukavaa bloggailla vuosikaudet "yhdessä" (blogisi on ensimmäisiä kirjablogeja, joita aloin seurata silloin, kun aloin omassa blogissani kirjoittaa kirjoista), palataan muissa asioissa tästä eteenpäin. :)

  VastaaPoista
 11. ♥ Kaikkea hyvää jatkoon! Toivottavasti nähdään jossain. :)

  T. Lumiomenan Katja

  VastaaPoista
 12. No voi. Mutta eihän tietenkään kannata jatkaa, jos ei siltä tunnu. Ilo on ollut lukea blogiasi, kiitos siis siitä ja hyvää jatkoa ja törmäillään muualla! <3

  VastaaPoista
 13. Entä jos pidät blogin "kesannolla", odottamassa poistamatta kokonaan. Jos saat inspiksen takaisin, niin jatkat.

  En tiedä, itsekin koen välillä kyllästymistä, mutta toistaiseksi kuitenkin useammin intoa. Saa nähdä, miten käy jatkossa.

  Olen tykännyt lukea kirjoituksiasi, kiitos niistä!
  Toivon sinulle iloa omaan yksityiseen kirjoittamiseen ja muutoinkin kaikkea hyvää.

  VastaaPoista
 14. Sillä meidän hetkemme ovat pieniä ja
  päivämme hauraita, ja kättemme jäljet
  maailmassa kuuluvat meille ja silti
  rajojemme tuolle puolen.

  Emmi Itäranta, Kudottujen kujien kaupunki.

  Sanon hei ja kiitos Mari a blogiystävyydestä. Lukuiloa ♥

  VastaaPoista
 15. Oi ja voi! Jään kaipaamaan blogiasi. ❤

  Hyviä kirjoja ja kaikkea muutakin hyvää elämääsi! ❤ Tapaamme varmastikin muissa merkeissä.

  VastaaPoista