MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

torstai 16. heinäkuuta 2015

Espanjalaista kirjallisuutta


Tämän vuoden alussa mietiskelin vuoden lukuhaasteita ja silloin jo vilahti haave lukea espanjalaista kirjallisuutta, koska haaveilin matkasta Espanjan aurinkoon. Itselläni on tapana vasta aivan viime tipassa valita matkakohde ja myöskin maa, yleensä toiveena on päästä sinne, missä aurinko paistaa ja on lämmin. Viime kesänä Italia näytti lämpönsä Roomassa ja luin melkoisen joukon italialaista kirjallisuutta, itse asiassa ahmaisin italialaisen aterian verran kirjallisuutta (linkki). Nyt ei ole lukuhaastetta, eikä sen enempää tavoitteita lukea kymmentä eikä viittä kirjaa, luen sen verran kuin tuntuu hyvältä. Pari kirjaa olen jo lukenut, ja lisää tulossa, mm. näistä kirjoista: 

Antonio Muñoz Molina: Sefarad
Eduardo Mendoza: Kissatappelu - Madrid 1936
Javier Marias: Rakastumisia (tammikuussa luin Mariasin teoksen Valkoinen sydän)
Alicia Giménez Bartlett: Petra Delicado ja merkityt tytöt ja myös muut osat
Carlos Ruiz Zafón: Tuulen varjo (ja myös muut osat)
sekä tänä kesänä ilmestynyt: 
Dolores Redondo: Näkymätön vartija

Kirjahyllystäni löytyi vielä, vaikkei kuvaan ehtinyt: 

María Dueñas: Ommelten välinen aika

Lisää espanjalaista kirjallisuutta Ullan kirjat -blogissa, johon Ulla on kerännyt espanjalaien kirjallisuuden listaa (täällä).

Katsotaan löytyykö tänä vuonna jotain yhtä kiinnostavaa kuin viime vuoden Niccolo Ammaniti, jonka teoksiin rakastuin aivan täysin. 


8 kommenttia:

 1. Vinkkaan tässä myös Margitin reilun vuoden takaiseen haasteeseen, josta löytynee myös lukuvinkkejä: http://tarukirja.blogspot.fi/p/hola-espanol.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hdcanis, kiitos vinkkaamisesta!

   Mari A, hienoa, että tuot esille espanjalaista kirjallisuutta. Sitä luetaan valitettavan vähän.

   Poista
  2. Joo, otinkin osaa haasteeseen viime vuonna, mutta saalis jäi mulla heikoksi. Paljon kirjoja on Margit koonnut blogiinsa, hieno lista.

   Espanjassa käynti nyt innosti lukemaan!

   Poista
 2. Ymmärsinkö oikein, että olet bloggaamassa Rakastumisista. Tönäise, jos en huomaa. Halaun todella tietää, mitä siitä pidit. Minähän aika lailla ..., kuten tiedätkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakastumisia luin ja tekstikin on jo valmiina. Kohta tulee tänne, kun ehdin laittaa.

   Poista
 3. Kuulostaa hyvältä tuo listasi. Luin vastikään Eduardo Mendozan Tulvan vuoden ja suosittelen sitä. Lisäksi kehun ja ylistän Alfonso Zapicon sarjakuvaelämäkertaa James Joycesta: A Portrait of a Dubliner. Se on loistava - saisit myös pisteen elämäkertahaasteseen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mendoza kiinnostaa, pitää laittaa muistiin ehdottomasti! Taidan poiketa kirjaston kautta ja hakea hieman lisää espanjalaista, tähän mennessä luetut ovat olleet huikeita kirjoja!

   Poista
 4. Elina kirjoittaa yllä Tulvan vuodesta. Halusin lukea jotain kivaa ja löysin Elinan sivun ja tuon kirjan. Hain kirjan ja nautin sen jokaisesta sivusta. Yhtä huikeaa oli lukea tätä Véronique Ovaldé Mitä tiedän Vera Candidasta? Kaiken lisäksi näissä oli jotain samaa ja kuitenkaan ei ollut. Hah. Mahtavia kirjoja kumpainenkin.

  VastaaPoista