MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

maanantai 20. heinäkuuta 2015

Pirkko Saisio: Lokikirja


Innostuin äänikirjoista jokunen aika sitten, ja olenkin kuunnellut aika ajoin lähinnä ruoantekopuuhissa kirjoja, joita on jo iso kasa jonossakin. Pirkko Saision Lokikirja kiinnosti näin kesän kunniaksi. Lokikirja kertoo kesistä ja matkoista, joita pieni perhe tekee Diana-nimisellä veneellä. 

Kirja on alkuperäinen Pirkko Saision kirjoittama lokikirja, jossa tekstin höysteenä on piirroskuvia, ja kun näin Hannan kirjoittaman tekstin ja kuvia kirjasta Kirjainten virrassa -blogissa, tajusin, että tämä kirja olisi pitänyt kyllä lukea ja nähdä kaikki nuo kuvat.  Vaikka kyllä kuvat ovat mukana myös äänikirjassa: välillä kertoja, Elsa Saisio, kuvailee kirjan kuvia. Dianalla Pirkko Saision mukana matkoilla, jotka tehdään vuosina 1988-92, ovat myös lukija Elsa, Pirkko Saision tytär ja Honksu (puoliso) ja erinäinen kokoelma muita ihmisiä. 

Pienen veneen matkassa ollaan suureksi osaksi Turun saaristossa, mutta käydään myös Helsingin edustalla ja jopa Itä-Suomen sisävesillä. Naiset ovat melkoisen monesti merihädässä, ajavat karille ja Dianasta menee rikki joku osa, jota naiset eivät osaa paikantaa tai jos osaavat, niin korjaaja ei osaa korjata. Naiset, sillä niin monesti he ovat ihmetyksen aihe. Miten naiset nyt mahtavat pärjätä veneessä ihan ilman miestä. Teoksessa vitsaillaankin mm. kaksi naista veneessä -kansantarinoilla.

Kirja oli humoristinen ja Elsa Saisio lukijana aivan ihastuttava. Tarinat olivat lempeitä, hersyviä ja niin kesäisiä, että lukiessa tuli todellakin ikävä kunnon aurinkoista kesää. Vaikka olihan Dianassakin märät hetkensä: välillä satoi, välillä vuoti ja välillä räiskyi vettä. Pääasiallisesti kirjasta jäi mieleen karilleajot, mutta myös ihanat herkut ja viinit, joita Dianalla tai rannalla nautittiin - ja kaiken kaikkiaan kesäisen leppoisa meno. 

Pirkko Saisio: Lokikirja
2010, Siltala
lukija Elsa Saisio 
4 cd

2 kommenttia:

  1. Tämän kirjan haluan ehdottomasti lukea, sillä Saision Signaali oli niin hyvä, että tuli pienoinen Saisio-kuume. Kuulostaa juuri passelilta kesäkirjalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saision on upea kirjoittaja ja tämä on todellakin kesäkirja! Mun täytyy myös lukea kirjana.

      Poista