MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

lauantai 15. kesäkuuta 2013

Esko Laulajainen: Oopperakaupungin murhatEsko Laulajaisen Oopperakaupungin murhat (2011, Edico) lähti mukaani kirjastosta, josta etsin Savonlinnaan liittyviä kirjoja. 

Kirjan takakansi lupailee jännitystä Al-Qaidan nimiin, ja Laulajaisen kirjassa poliisin sähköpostiin alkaa tulla uhkauksia kaupunkia pian järisyttävistä tapahtumista. Samaan aikaan Savonlinnaan kokoontuu vanhoja lyseolaisia luokkakokoukseen.

160-sivuisessa kirjassa tapahtumat etenevät nopeasti. Ruumiita alkaa löytyä Olavinlinnan kupeelta, samoin kuin räjähteitä. Nyt täytyy kyllä sanoa, että odotin takannenkin perusteella, että Al-Qaida jotenkin liittyisi tapahtumiin, mutta syylliset murhiin ja niiden yrityksiin löytyvät lähempää. Täytyy vielä sanoa, että hieman niitä murhiakin sai odotella, sillä tarinassa kohdataan leikkimurhaaja ensin. 

Kirjan syyllinen selviää ja se kerrotaan auki kuin saksalaisessa poliisisarjassa ikään, motiivin kanssa tietenkin. 

Kirja oli lyhyt ja ytimekäs, eikä sitä lukiessa juuri päässyt lämpenemään. Sanoisin, että jos haluaa Savonlinnasta kaupunkina saada kuvaa ja käsitystä, niin tässä kirjassa esitellään patsaat, saaret, niemet, salmet ja parhaat muikkuruokapaikat - ja kirja toimiikin paremmin kuvauksena kaupungista kuin jännityksen luojana. 

Kirjan kustantaja on pienkustantamo Edico, jonka kotisivuille en päässyt, kirjastosta selailin, että siellä on julkaistu samankokoisia (100 - 200 sivua) kirjoja, joilla on lukijansa (varaus- ja lainaustilanteen Helmetissä mukaan). Se, että luen pienkustantamon kirjan juuri nyt, ei ole kannanottoni blogikeskusteluun, vaan etsin Savonlinna-aiheisia kirjoja, ja löysin kaksi luettavaksi. Toinen tulee blogiini myöhemmin.  

Tästä kirjasta siis yksi lisäpiste maakunta-haasteeseen ja kohtaan Etelä-Savo. 

Esko Laulajainen: Oopperakaupungin murhat
2011, Edico 
160 sivua. 

1 kommentti:

  1. Heh, hauskasti sanottu, ettei kirja ole kannanotto blogien ympärillä pyörivään pöhinään.

    VastaaPoista