MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

torstai 13. kesäkuuta 2013

Kesäkaupunkini - osa I


- Milloin Olavinlinna on rakennettu?
- - Joskus 1400-luvulla. Ihmiset palelivat ja sairastuvat sianrakkoikkunoiden takana ja niillä oli hirveitä pelkoja. Huhuttiin, että linnan alueella liikkuu haaveita. Eivät muuten olleet vähääkään väärässä!
 
Elämä Savonlinnassa keskittyi pienen torin ympäristöön, ja jokainen päivä tuntui olevan turvalisella tavalla edellisenkaltainen.
 

 
 
 
Savonlinna on yksi niistä kotimaamme kaupungeista, jotka puhkeavat elämään kesäisin.
En kyllä tiedä montaakaan paikkaa Suomessa, jotka eivät olisi kesäisin parhaimmillaan, mutta Savonlinnassa on parasta vesi, joka on sinistäkin sinisempää.
Lasten mielestä parasta on Pikku kakkosen puisto, minusta Olavinlinna, joka nousee veden keskeltä muinaisjäänteenä ja kerää oopperajuhliin niin pajon ihmisiä, että pieni kaupunki on ruuhkainen ja kiireinen.
Tällä kertaa käytiin ihan vain pikaisesti, ja päästiin poiskin ilman sen kummempaa odottelua. Tai ainakin melkein.
 
 

Kaupungissa seikkaillaan kirjassa
Lauriina Vilkkonen: Ensi-iltahuvit (luvussa ja tekstilainaukset)

2 kommenttia:

  1. Savonlinna on kyllä ihana. Pitäisi joskus vierailla Olavinlinnassa lasten kanssa. Yksi parhaimmista ystävistäni asuu Savolinnan tienoilla, joten olisi varmaan aika yhdistää kyläily ja linnavisiitti. :)

    VastaaPoista
  2. Voi, tuonne tosiaan haluaisin, harmi että kesälomareissu suuntautuu ihan toiselle puolelle Suomea. Mutta ehkä ensi kesänä sitten...

    VastaaPoista