MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Kesäkuun luetut

Kesäkuu oli ihana kuukausi. Aurinko paistoi ja jos satoi, olin toisella puolen Suomea juuri silloin. Olemme käyneet useilla rannoilla:  Luukissa, Oittaalla, Herttoniemessä, Suomenlinnassa ja käyneet myös sateen sattuessa uimahallissa uimassa. Kesäkuun alku meni myös fudiskentällä, loppupuoli on mennyt katsoessa isompien miesten peliä telkasta, ja tänään jännitetään finaalia (vai menikö se huomisen puolelle). Ensi kuussa fudis vielä jatkuu ja luettavanakin on tällä hetkellä yhden jalispelaajan kirja. Kotimaassa on tehty yksi matka, ihanaan kesäkaupunkiin Savonlinnaan. Ja kaiken tärkeämmän välissä olen lukenut kirjoja, joista kirjoitan blogiini. 

Kesäkuussa luin 16 kirjaa, joista nostan esiin tässä aluksi kuusi kirjaa, joita uskallan suositella luettavaksi muillekin: 


Suosittelen:

Xinran: Kiinan kadotetut tyttäret (Atena 2013)

Hisham Matar: Erään katoamisen anatomia (2013, WSOY)

Katarina Wennstam: Alfauros (2013, Otava)

Pia Heikkilä: Operaatio Lipstick (2013, Otava)

Mooses Mentula: Isän kanssa kahden (2013, WSOY)

Sonja Hellman: Naiset ilman maata (2013, like)Nämä loput kirjat olivat ihan ok-kirjoja, yhtään en jättänyt kesken, mutta nämä eivät nousseet aivan edellisten tasolle: 
Maahanmuuttajan matka suomalaiseen yhteiskuntaan (2012, P.-K.:n ammattikorkeakoulu)

Renate Dorrestein: Hyvä äitipuoli (2013, WSOY)

Tua Harno: Ne jotka jäävät (2013, Otava)

Vera Vala: Kosto ikuisessa kaupungissa (2013, Gummerus)
Rooman sijaan kesäkaupunkini oli Savonlinna.

Esko Laulajainen: Oopperakaupungin murhat (2011, Edico)

Lauriina Vilkkonen: Ensi-iltahuvit (2005, WSOY)

Steff Penney: Näkymättömät (2013, Bazar)

Minna Lindgren: Kuolema ehtoolehdossa (2013, Teos)

Miina Supinen. Orvokki Leukaluun urakirja (2013, WSOY)

Grégoire Delacourt: Onnen koukkuja (2013, WSOY)

****************

Kesäkuussa blogissani myös mietin, että miksi oikeastaan kirjoitan koko blogialistasin syksyn kirjoja, joista jo luinkin kolme, ja lisäksi nostin esiin lukuhaasteita, joita en tietenkään noudattanut. 

Kesä jatkuu ja uudet kirjat odottavat, hyllyillä ja pöydillä notkuu järjettömän hyvältä kuulostavaa luettavaa, mutta muistan kyllä nauttia kesästäkin kaiken lukemisen välillä. 

IHANAA KESÄN JATKOA!1 kommentti:

  1. Mooses Mentula ja Orvokki Leukaluu odottavat pinossani, sain juuri kirjastosta. Lipstickin laitoin myös jonoon, ihan siksi, kun moni blogi puhuu siitä - tosin jono on tosi pitkä, mutta tulin uteliaaksi, vaikkei kirja tuntunutkaan ensin kiinnostavalta. Muitakin mielenkiintoisia kirjoja listaltasi löytyy. Hyvää kesänjatkoa ja lukemisia sinullekin!

    VastaaPoista