MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

tiistai 8. helmikuuta 2011

Kaikelle on aikansaKuten on monesti tullut eri kirjablogeissa huomattua: jokaiselle kirjalle on oma aikansa. Aloitin Desain Menetyksen perintö -kirjan lukemisen jo viime vuoden puolella - mutta lukeminen ei edistynyt. Nyt ahmin sitä, jokainen sivu on nautinto - ja sitä nautintoa ei tee mieli lopettaa, eli nautin kirjaa hitaasta herkutellen. Enkä voi käsittää, miten en siitä aiemmin pitänyt.

Katsoin eilen elokuvan Swades (kotimaa), jossa käsitellään samoja teemoja kuin Desain kirjassa (osittain). Muistin, että olen katsonut leffan aiemminkin, mutta inhosin sitä silloin. Nyt elokuva sai niin hyvälle mielelle, että se jäi kantamaan hyvää mieltä tähänkin päivään.

Aina kaikelle tuntuu olevan oikea hetki ja aika. Tänään jäin ensimmäisestä bussista oven ulkopuolelle ja kiukustuin niin, että valitsin toisen (hitaamman) reitin. Sain kuitenkin samalla lukuaikaa Desain kirjalle, joten voitin kuitenkin. Voisin myös kiukutella, että ulkona on kamala lumimyräkkä, mutta matka töihin kesti pidemmän aikaa ja ehdin lukea kirjaa enemmän.

Joskus taas oikea aika ja hetki on jo mennyt. Kauan aikaa sitten. Joskus tapaa ihmisen, kirjan, elokuvan, minkä tahansa ja miettii, että kunpa aika olisi otollisempi.

Ajan ja kohtaamisen osuminen yksiin. Onko se kohtaloa vai sattumaa?
Kohtaaminen oikean ajan jälkeen tai ennen sopivaa aikaa on kuitenkin kohtaloista karmaisevin.

2 kommenttia:

 1. En ole lukenut Menetyksen perintöä, mutta ihastellut kylläkin sen kaunista kantta.

  Mielenkiintoinen kysymys ajan ja kohtaamisen suhteesta, ja ajastus siitä, miten kohtaaminen ns. väärään aikaan on kurjaa.

  Mietin noita usein itsekin ja olen tullut sellaiseen päätelmään, että elämässä on ripaus sattumaa, ripaus kohtaloa ja kaikkea muuta sitten siltä väliltä ;)

  VastaaPoista
 2. Joskus nuo kohtaamiset tulevat niin kulman takaa & yllättäen, että sitä miettii, että mikä johdatus niihin milloinkin sisältyy.

  Menetyksen perintö on niin mahtavaa luettavaa, että tekee mieli vain mietiskellä kaikkea lukemaansa... mutta siitä myöhemmin =)

  VastaaPoista