MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Uutisia puolella korvalla

Välillä tuntuu, että tiedän paljon turhanpäiväisiä asioita maailmasta. Informaatiotulva on valtava, jos avaa kanavat. Tiedän pirstaleisia asioita vähän sieltä sun täältä. Välillä seuraan asioita ihan vain siksi, että ne ovat niin omituisia. Koskaan ei tiedä, minkälainen juonenkäänne tapahtumiin tulee.

Yksi omituisimmista asioista on ns. kolmansien maiden politiikka. Kun sitä seuraava vaikkapa parin vuoden ajan, voi tapahtua oikeastaan mitä vaan. Nepal on kiinnostava henkilökohtaisesti, ja politiikan henkilöistä kiinnostuin, kun maan pääministeri Prachanda käväisi Suomessa (ja Norjassa ja muilla lähiseuduilla). Maassahan oli juurikin käyty sisällissota ja syrjäytetty kuningas vallastaan ja valittu demokraattinen (pah) hallitus. Prachanda oli syömässä Helsingissä Satkarissa ja vastaili syömisen lomassa Suomessa asuvien kysymyksiin. Prachanda kertoi mm. että maan kansalaiset, jotka asuvat muualla, voisivat saada kaksoiskansalaisuuden. Hän lupasi tehdä töitä asian eteen. Tiedättekö, olen vähän naiivi, kun vähän uskon, että kun politiikko tekee lupauksen, hän myös sen pitäisi. Prachanda kävi Helsingissä kevättalvesta 2009 ja erosi tehtävästään toukokuussa. Se siitä lupauksesta ja kaksoikansalaisudesta lapsille(mme). Tästäkin eteenpäin tarvitsemme viisumin lasten toiseen kotimaahan matkustaessa.

File:Madhav Kumar Nepal2.JPG

Eilen katsoin netin kautta puolella silmällä ja kuuntelin puolikkaalla korvalla, kun Prachandan jälkeen pääministeriksi valittu Madhav Kumar Nepal kertoili saavutuksistaan tv-yleisön edessä. Saavutuksia ovat mm. maan historian korruptunein hallitus, ministerien määrän nostaminen (melkein) puolella (kaikille kavereille hienot autot ja isot talot), oman veljensä nimittäminen suurlähettilääksi ilman suurlähettilääksi vaadittua koulutusta ja lain muuttaminen, ettei koulutusta tarvita. Tämän jälkeen en jaksanut enää innostua... 

Pääministeri on saatu veivattua ulos toimestaan, siihen meni puolitoista vuotta.   Jännityksellä jään odottamaan, mitä kauheuksia seuraava yrittäjä, Jhalanath Khanal, saa aikaan. Uskaltaisikohan pian palata siihen kaksoiskansalaisuus-asiaan. Mitä luulette?


Joskus on ihan kiva, että meillä Suomessa keskitytään vain uutisin oman navan ympärillä ja matteihin vanhaseen ja nykäseen. Ei näytä ulkomaailma niin pahalta paikalta, kun omissakin piisaa. Muuten voisi mennä halu tietää maailmasta oikeastaan yhtään mitään ja tulla tarve linnottautua neljän seinän sisälle omaan kotiin - ilman nettiyhteyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti