MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Tammikuun luetutTammikuussa aloitin vuoden 2013 teemalukemisen lukemalla uudelleen kirjoja, jotka olen joskus lukenut ja jotka olen aina aikonut lukea uudelleen. 

Aivan ihanaa olikin lukea näitä kirjoja uudelleen ja vanhat suosikit säilyivät suosikkeina uudelleen lukemisesta huolimatta, tai ehkä jopa uudelleen lukemisen takia. Kirjoista löysin kaikista jotain sellaista, jota en aiemmin ollut huomannut, tai vähintäänkin olin unohtanut huomanneeni. 

****
Ranya ElRamly: Auringon asema oli aivan yhtä järkyttävän hyvä kuin aina ennenkin. Appelsiinia voi kuoria kahdella eri tavalla, mutta ei yhtä aikaa. 

S.E. Hinton: Olimme kuin veljet kuljetti vanhoihin esiteini- ja teinivuosiini mukanaan. 

Luis Sepulveda: Vanha mies joka luki rakkausromaaneja kuljetti taas aivan toisenlaisiin maisemiin. Välillä mietin, miksi olin tähän kirjaan ihastunut, mutta muistin taas, kun pääsin kirjan vauhtiin mukaan. Milan Kundera: Olemisen sietämätön keveys sai minut huokailemaan vieläkin ja uskomaan, että vanhoja kirjoja kannattaa lukea uudelleen ja uudelleen. Tästä kirjasta riittää useammaksi lukukerraksi jotain uutta.

Johanna Sinisalo: Sankarit taas näytti, että ennen joidenkin kirjojen lukemista kaipaa lisää taustatietoa.

Rebecca Wellsin Jumalaiset jajasiskot näytti taas, että kirja voi olla kovinkin erilainen toisella lukukerralla, tai kirjassa kiinnittää eri asioihin huomionsa.

Banana Yoshimoto: N.P. sai minut epäilemään, etten ole oikeastaan lukenutkaan kirjaa, joten siirsin kirjan Mount Everest -haasteeseen.

Kaiken kaikkiaan kirjojen uudelleen lukeminen oli niin hieno matka, että päätin tehdä tänä vuonna vielä toisenkin teemakuukauden, jolloin luen vanhoja tuttuuksia ja innoissani selasinkin kirjahyllystäni niitä kirjoja, joita hinkuan lukea jo uudelleen. Pinossa päällimmäisenä ne kaksi, jotka jäivät tammikuussa vielä lukematta. Lisäksi muuten tammikuussa kaksi kirjaa jäi kesken, ehkä luen nekin jossain vaiheessa loppuun...
Virginia Woolf: Orlando
Enid Blyton: Viisikko aarresaarella
Khaled Hosseini: Leihapoika
Elina Hirvonen: Että hän muistaisi saman
Naseem Aslam: Elävältä haudatut
Elina Hirvonen: Kauimpana kuolemasta
Roddy Doyle: Paddy Clark hähhähhää
Aino Räsänen: Soita minulle, Helena
Marjaana Aumasto: Zaida
Pirkko Saisio: Punainen erokirja
Seija Vilén: Mangopuun alla
Arno Kotro: Musta morsian
Marja-Liisa Vartio: Hänen olivat linnut


*****
Vanhojen kirjojen ohella luin tammikuussa uusiakin kirjoja. Pääsin tutustumaan Intiaan, Suomeen maahanmuuttajan silmin ja nuortenkirjoihin. 

Tarquin Hall: Vish Puri & Kadonneen palvelijattaren tapaus näytti millainen on pikku- ja isompienkin rikollisten Delhi.

Umayya Abu-Hanna: Multikulti oli "pakko lukea" -listallani jo ennen kohua, mutta ehkä enemmän ihastuin Sinut-teokseen, jonka Abu-Hanna on kirjoittanut aiemmin.
Tutustuin myös kahteen uuteen kotimaiseen kirjailijaan: 

TaoLin: Suomen taivaan alla ja Sininen maa näyttivät Suomea ja vähän Kiinaakin kiinalais-suomalaisen naisen näkökulmasta.

Laura Lähteenmäki: North End ja Rinkkadonna näyttivät taas palan maailmaa nuorten näkökulmasta.

Sain myös luettua Ensi kuussa alan lukea teemanani Aasia-kirjoja, mutta jo tammikuussa kurkkasin vähän Aasian-maihin: 

Kyung-Sook Shin: Please Look After Your Mother oli ihastuttava, vähän surullinen ja paljon liikuttava kirja Etelä-Koreasta

Kyoko Mori: Shizukon tytär taas kertoi japanilaisen nuoren naisen kasvusta 60-luvun Japanissa. Tällä kirjalla aloitin suorittaa Lukudiplomia.Yhteensä 17 kirjaa, joka on varmaan uusi ennätykseni, mutta osa kirjoista oli lyhyitä, nuortenkirjoja ja tosi nopealukuisia, että lukumäärää ei voi ihmetelläkään. 

Nyt minulla on menossa jo ensimmäinen Aasian-kiertueeni kirja, johon palaan sitten piakkoin...4 kommenttia:

 1. Mahtava teemakuu sinulla! Minäkin perustin tänä vuonna santsikuppiprojektin, mutta koska en malta kokonaista kuukautta tai edes suurta osaa siitä pysyä erossa lukemattomien ihanuuksien pinosta, jaoin hankkeeni 12 kuukaudelle siten että joka kuu santsaan ainakin yhden vanhan suosikin (tai inhokin jonka uskon ansaitsevan revanssin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tokihan mä sain luettua myös niitä lukemattomia. Välillä on kyllä vaan niin kiva palata ihan kokonaan vanhoihin kirjoihin.... virkisti tosi paljon tämä "reissu" minua, ja innolla nyt lähden muiden teemojen pariin!

   Toki ihan mukavaa vähän vähemmälläkin ryminällä lukea niitä vanhoja, luulen, että kaikki toimii ♥

   Poista
 2. 17 kirjaa! Huh huh. Minunkin tekee välillä mieli lukea jo luettuja, mutta sitten kun on niin paljon vielä lukemattomiakin, niin ei millään raaski >:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vanhoja lukiessa menee aika, jonka voisi käyttää uusien lukemiseen. Mutta toisaalta kun niitä vanhojakin lukiessa on vähän niinku lukis uusia =)

   Ja 17, joo! Olen ollut pikkaisen sairaana, ja toisaalta tää talvi ei inspiroi juuri mihinkään muuhun puuhaan kun viltin alle lukemaan =) (siis mua).

   Poista