MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

maanantai 3. joulukuuta 2012

Joulukuun iloksi: haasteet 2012

Haastelukeminen on eräs kirjabloggaamisen ilo ja suola. Olen kuluvan vuoden aikana innostunut ehkä useammastakin haasteesta, mutta kisakuntoni on kestänyt oikeastaan vain Eurooppa-haasteen ylläpitämiseen. Kirjava kammari -blogin lähettämä haaste Ikkunat auki Eurooppaan on innostanut minua lukemaan eurooppalaista kirjallisuutta, josta olen osittain pitänyt kovastikin, osittain lukenut vain siksi, koska olen himoinnut yhtä valloitettua maata lisää karttaani. 

Haaste loppuu ainakin minun osaltani tämän vuoden loppuun, sillä vaikka huippukirjoja onkin vastaan tullut, välillä olen ahdistunut kovasti kirjoja lukiessa. Maailma on täynnä kirjoja, ja elämässä vähän aikaa. Kaikkia kirjoja ei vain ehdi lukea, ja valintoja on tehtävä. Olen kuitenkin tyytyväinen, että olen ottanut osaa tähän haasteeseen, sillä muuten ei olisi ehkä tullut huomattua sellaista asiaa, että europpalaista kirjallisuutta on aika vaikea löytää suomennettuna. Vaikeinta on ollut löytää itäeurooppalaisia kirjailijoita ja kirjoja, joten kartassani on vielä tyhjä valkoinen alue, joka kutakuinkin seuraa entistä maailmanlinjaa: se, mikä aiemminkin oli kovin hiljainen ja saavuttamaton alue, on sitä edelleen. 

Haasteessa on edessä loppukiri ja -rutistus. Katsotaan, kuinka monta maata ehdin lukea vajaan kuukauden aikana... Espanja on ainakin luettu yli puolivälin kirjan. Luettelossa siis nuo punaisella kirjoitetut kirjat ovat listalla TBR.

Make yours @ BigHugeLabs.com
Make yours @ BigHugeLabs.com


Pohjois-Eurooppa

Itä-Eurooppa
 • Armenia
 • Azerbaidzan: Kurban Said: Ali ja Nino (vinkki kirjainten virrassa -blogista)
 • Georgia
 • Kazakstan Sergei Lukajenko: Yöpartio
 • Moldova Nicolai Lilin: Siperian opetukset
 • Ukraina Lewycka?
 • Valko-Venäjä
 • Venäjä: Inna Patrakova: NaapuritSergei Dolatov: Meikäläiset

Etelä-Eurooppa

Länsi-Eurooppa

Keski-Eurooppa
Lisävinkkejä Nenä kirjassa -blogista ja Kirjainten virrassa -blogista, joissa haasteeseen on luettu kovaa tahtia. 
4 kommenttia:

 1. Ah, ihailen ja kadehdin teitä, jotka saavat luetuksi haasteisiin, ne ovat niin hauskoja. Minulla nämä toimivat aina jotenkin karkoittavasti, päädyn aina lukemaan jotain ihan muuta. Sama vaikutus on myös TBR-listoilla ja vastaavilla, joten olen päättänyt vapauttaa itseni tällaisista kahleista ja lukea mitä sattuu, milloin sattuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin mullekin aika usein käy... Mutta tätä olen nyt sen verran sitkeästi lukenut, että en voi antaa periksikään. Toinen vaihtoehto ;D

   Poista
 2. Oma suhtautumiseni tuntuu vaihtelevan: joistakin haasteista olen ihan innoissani, ja sitten taas jotkut, kuten esimerkiksi juuri tämä Eurooppa-haaste, jäävät pahasti vaiheeseen. Nyt on monen haasteen suhteen hyvä vauhti päällä ja olo sen verran suuruudenhullu, että odotan innokkaasti mitä kaikkia haasteita porukka vielä ensi vuodelle keksii vaikka useampaan olen jo osallistumassakin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Kaikkein kivointa on, kun näkee jonkun uuden haasteen ja kuvittelee, että ehtii lukea kaikki ne haasteen kirjat!

   Poista